keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kevään huumaa, ollaan jo toukokuussa!

   
    Täälläkin kevät edistyy niin hurjaa vauhtia, ettei mukana meinaa pysyä! 
Tässä kuitenkin kuvia, ihan omasta pihapiiristä napsittu :) 


     Krookukset puskivat näkyviin ensimmäisinä jo huhtikuun puolivälin paikkeilla ja avasivat nuppunsa pihallamme loppukuusta.
Ylläoleva kuva on napattu 25.4.

     Krookukset saavat kukkia rauhassa myös ikivihreän pikkutalvion seassa, 
allaoleva kuva on otettu 18.4.      Lämpimässä rinteessä eri sipulikukkien versot kasvavat nyt täyttä häkää, myös sammalleimut osoittavat elon merkkejä. 

~~~ 


      Isossa kukkapenkissä näytti vielä 18.4. tältä. Lunta oli vielä runsaasti jäljellä ympäri pihaa, ensimmäiset krookukset olivat auenneet ja isompien sipulikukkien versot alkoivat työntyä maasta.

     Samoilla paikoilla tänään 1.5. oli näkyvissä ensimmäisiä kevätkaihonkukan kukintoja. Krookusten jälkeen idänsinililjat ovat valloittaneet penkin hurmaavan sinisellä kukkamatollaan. 
Hassu pieni vaaleanpunainen bellis nupullaan 1.5.2013 

     Varjoisemmissa kohdissa krookukset jaksavat kukkia edelleen...
Myös särkyneensydämen ja pionien terhakoita alkuja on ollut jonkin aikaa näkyvissä.
     Tuohon kivetyn pation viereen olemme pikkuhiljaa istutelleet hieman metsäpuutarhan tyylistä aluetta. Tästä on kaadettu muutama vanha pihlaja viime syksynä, joten mietinnässä on nyt parin uuden pikkupuun istuttaminen näille main... Katsotaan, mitä kaikkea tähän tuleekaan ajan myötä...

   Olen nyt näiden aurinkoisten ilmojen myötä päässyt aloittamaan haravoinnit ja lannoitukset myös täällä omassa pihassa. Ensi viikolla onkin sitten yhteisten pihatalkoiden aika, tekemistä isossa pihassa todellakin riittää näin keväisin! Onneksi puutarhainto on puraissut isoa osaa naapureista :)