lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kevät


   Taas alkaa olla korkea aika heräillä talvihorroksesta :) 


    Puutarhahommat olen tosin päässyt aloittamaan jo 1.3., jolloin lumet olivat jo meillä lähes sulaneet ja aurinko lämmitti mukavasti kukkapenkkejä raakatessa. Nyt, kun kevätpäiväntasaus on ohitettu ja näihin viimekeväisiin kuviin on enää noin kuukausi aikaa, voi virallisesti alkaa nauttia kevätpuuhista: esikasvatukset siemenestä ja ostetuista minitaimista, ulkoruukkuihin istutetut hyödetyt kevätsipulikukat, viherkasvien mullanvaihdot ja lannoitukset...

    - Unohtamatta tietenkään puutarhassa herkkien havukasvien
suojauksia ja kastelua! 

 Ikivihreä maanpeitekasvi pikkutalvio

~~~ 

     Tämä allaoleva kuva on napattu pihastamme viime vuonna 18.4. eli alle kuukausi tästä eteenpäin. Silloin pihalla oli vielä suht korkeita lumikasoja jäljellä, kun taas kuluneena talvena ei tänne sellaisia ole päässyt oikein edes muodostumaan! Kevät tuntuukin olevan huimasti edellä viime vuotta, mikäli vaan talven lumipyryt ja tuulentuiverrukset loppuivat tuohon eiliseen myräkkään... koputetaan puuta! 


   Ensi viikollekin on luvassa lämmintä ja aurinkoista säätä, joten luulenpa polvivaivoistani huolimatta :( pääseväni hieman rapsuttelemaan ja raksimaan pihaa siistiksi. Olen vielä aika varma, ettei minun tarvitse siihen hommaan ryhtyä tänäkään keväänä yksin ;) 


EDIT. Tämän postauksen kuvat löytyvät myös viimekeväisestä kirjoituksesta *klik* 

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Jätin sinulle omaan blogiini haasteen, jos kiinnostaa, käy lukemassa ja vastaa haasteeseen omassa blogissasi.